mandag den 20. marts 2017

MCL2P

MCL2P. Det mundrette navn er navnet på en forstærker som kan bruges sammen med de B&O ting der ellers skal have aktive højtalere. Med sådan en forstærker kan man bruge passive højtalere. Forstærkeren vil så tænde og slukke sammen med det Beocenter, man har sat den til.


Det meste er strømforsyning og så en enkelt IC der er en stereoforstærker. Problemet med denne MCL2P var, at den ikke ville tænde.


Der sidder et kredsløb, da skal tænde forstærkeren når den modtager en spænding fra det Beocenter som forstærkeren typisk er tilsluttet. Samme kredsløb afbryder også forstærkeren, hvis den bliver for varm. Der var en kortslutning på printet i dette kredsløb. I mellem 2 loddeøer der var tæt på hinanden.

Dernæst var en af transistorerne til at aktivere det relæ der tænder forstærkeren også defekt. Og til sidst var den modstand der giver strøm til den grønne lampe der indikere at forstærkeren er tændt også defekt. Men så spillede den også fint igen, og lod sig styre af et tilsluttet Beocenter.


2 kommentarer:

  1. Hej. Jeg har en beomaster 1000 hvor højttalerudgangen driller.. det er som om lyden skratter og falder lidt ud. Beg har testet højttalerne, de virker fint. Har du et bud på hvad det kan være? Vh Peter

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Peter.
      Jeg vil gætte på at det er støv i volumen kontrollen, tone kontrollen eller en af knapperne. Ændrer støjen sig når du drejer på knapperne eller trykker på knapperne? Hvis du bor i nærheden af mig på Vestfyn, så er du velkommen til at komme forbi med den, og så kan vi kigge på den.
      Med venlig hilsen
      Jesper Krigslund

      Slet